Dijaspora

EK OTVORILA ISTRAGU O DODJELI EUROPSKOG NOVCA U MAKEDONIJI

Afera “frizerstvo” stigla je do Bruxellesa. Europska komisija otvorila je istragu i istražit će je li zlouporabljen novac za obrazovanje putem Nacionalne agencije na čijem je čelu Lidija Dimova.

  • Razmatraju se svi navodi o zlouporabi, a ako je riječ o sredstvima EU, identificirat će se i vratiti neredovita potrošnja. – rekla je Susan Conze – glasnogovornica EK za obrazovanje.

Slučaj je pod lupom Financijske policije koja je Tužiteljstvu za kazneni progon organiziranog kriminala i korupcije poslala izvještaj. Analizirat će sve dokumente iz primljenih potpora. Ravnateljica Agencije je u pravu – sve je jasno i ona neće dati ostavku. Novac nije za frizera, već za VEZ Trade, također u vlasništvu Zorana Zlatkovskog koji je dobio 270 tisuća eura.

Ovo je prva press konferencija Dimove nakon najave priče u jednom mjesecu. Postoje sumnje da su potpore dodijeljene tvrtki čija osnovna djelatnost nije obrazovanje, već frizerski saloni.

Dimova i Zlatkovski također kažu da ne postoji sukob interesa, iako su potvrdili da je Zlatkovski imao sporazume s Agencijom kao vanjski suradnik-ocjenjivač, a istovremeno su se prijavljivali za projekte medijske pismenosti. Vlasnik VEZ Trade i profesor u srednjoj školi u Skoplju poriče da je tražio od sudionika projekta da novac vrate u gotovini.

Iako je Dimova oporbi rekla da ne namjerava dati ostavku, inzistirali su na tome da tužiteljstvo preuzme slučaj i razjasni sve sumnje.

Dimova je na optužbe odgovorila istom mjerom. Tvrdi da je namestili jer je započela istragu zlouporabe europskog novca od preko 2 milijuna eura od prethodne vlade. Za projekt s osposobljavanjem magaraca, vrijedan 80 tisuća eura, rekao je da nije sporno ni primati projekte za magarce jer ih je bilo i u drugim zemljama.

Ucinite i vi nesto za nas.Godinama besplatno nudimo veliki izbor turskih serija.Nista nismo trazili od vas,Sada trazimo vasu pomoc!Da postanete nas subscriber na youtubeu dok ne dodzemo do 10000. Na taj nacin cemo i mi i vi biti zadovoljni i nastaviti sradom….Toliko bar mozete …samo potvrdite na dugme ispod ..hvala vam i budite uvek uz nas.TV SERIJE 

(Posjećeno 301 puta, 1 posjeta danas)

Related posts