Chrome 86 dolazi sa znacajnim sigurnosnim poboljšanjima

Iako je uvjerljivo na prvom mjestu, Chrome mora voditi računa da bude ispred svojih suparnika u svim aspektima, uključujući pitanje sigurnosti korisnika. Tako je i s verzijom Chrome 86, koja je do korisnika došla 6. listopada, uz značajna sigurnosna poboljšanja.

Chrome 86 donosi veću sigurnost stolnim računalima i mobilnim platformama, prije svega poboljšanjem lozinki, zaštitom od sumnjivih datoteka i biometrijskim mjerama u slučaju da korisnici lozinke pohrane u web preglednik. Postoji i podrška za datoteku “dobro poznata / promijeni lozinku” koja služi za lakšu zamjenu ugroženih lozinki. Naime, kada Chrome provjeri spremljene lozinke koje se koriste za prijavu, automatski otkriva one koje su dio curenja podataka i obavještava korisnike da ih trebaju zamijeniti.

S verzijom Google Chrome 83 došla je funkcija Sigurnosne provjere, a s varijantom 86, ova mjera sigurnosti dolazi i do mobilne verzije preglednika. Korisnici stolnih računala dobili su poboljšani sigurni preglednik u svibnju, a značajka sada stiže na Android, pružajući korisnicima zaštitu u stvarnom vremenu tijekom pregledavanja Interneta i preuzimanja datoteka. Uz to, Google već neko vrijeme blokira sadržaj koji dolazi iz nesigurnih HTTP veza, a to se sada odnosi na mješovite veze – kada se stranica otvori kao HTTPS web lokacija, ona se prebacuje na sada neželjeni HTTP.

(Posjećeno 9 puta, 1 posjeta danas)

Related posts