Gennaio 25, 2021

Evo kako djecu na putu do škole možete zaštititi od Covida-19



Pretstavljamo vam novi sajt za serije ….. …danasnje.net

Najviše je kritiziran model B, odnosno kombinirani model što podrazumijeva da se dio nastave održava online, a dio uživo pri čemu se razredi dijele u dvije skupine koje se izmjenjuju. Ministarstvo znanosti i obrazovanja navodi da se nastava odvija u turnusima u trajanju od jednog tjedna ili režimu 3+2/2+3 dana. Treći, model C, je onaj koji se primjenjivao tijekom proljeća, a podrazumijeva da se nastava u cijelosti odvija na daljinu.

o, s početkom školske godine u korona uvjetima brojni roditelji brinu se kako zaštiti svoje djecu, kako u školskim ustanovama, tako i na putu do škole. Kako bi im pomogli u tome, UNICEF je objavio “Smjernice za sigurna i zdrava putovanja u školu tijekom pandemije Covid-19 i nakon nje”, a cilj pomoći u upravljanju rizicima koje predstavlja koronavirus kako bi djeca bila što sigurnija. vratite se u školu.

U vodiču je navedeno deset jednostavnih akcija koje put do škole u vrijeme pandemije čine sigurnijima. Glavne smjernice su:

  • uključiti što ranije cijelu zajednicu u provođenje smjernica;
  • osigurati fizičko distanciranje tijekom napuštanja škole i polaska;
  • dati prednost aktivnom prijevozu za potporu fizičkom distanciranju;
  • osigurati sigurnu šetnju, vožnju biciklom, vožnju kolima i vožnju u invalidskim kolicima;
  • pomoći učenicima koji voze bicikl i putuju da slijede protokole;
  • smanjiti upotrebu privatnih vozila;
  • ponašati se u školskim autobusima kao i u učionicama;
  • promicati sigurnost i higijenu u javnom i zajedničkom prijevozu;
  • osigurati jednak pristup i marginaliziranim skupinama;
  • držati se smjernica dugoročno.

Vodič također nudi niz kontrolnih popisa za kreatore politike, administratore, članove zajednice, učitelje, roditelje i učenike. Osim toga, navodi se kako djecu treba poticati na bicikliranje, ali ako vaše dijete putuje automobilom do škole, onda je bitno da putuju s članovima s kojima su i inače u kontaktu.

Kod zajedničkog putovanja pobrinite se da sva djeca sjede, a poželjno je imati i otvorene prozore i nošenje maske. Također, automobil je potrebno čistiti između svakog putovanja, a posebnu pažnju obratite na često dodirivane površine kao što su ručke, vrata i prozori.

Djeca koja putuju autobusom također bi se trebala pridržavati propisanih epidemioloških mjera, a savjetuje se da se ograniči konzumiranje hrane i pića kao i glasnog pričanja u prijevozu. Javni prijevoz također je potrebno redovito provjetravati pa je poželjno držati prozore otvorenima.

U uputama također stoji da je održavanje osobne higijene osobito bitno pa podsjetite djecu kako je potrebno redovito prati i dezinficirati ruke, a u školske torbe možete im ubaciti i dezinficijens i maramice. Cjelovite upute dostupne su na web stranici UNICEF-a.

Ucinite i vi nesto za nas.Godinama besplatno nudimo veliki izbor turskih serija.Nista nismo trazili od vas,Sada trazimo vasu pomoc!Da postanete nas subscriber na youtubeu dok ne dodzemo do 10000. Na taj nacin cemo i mi i vi biti zadovoljni i nastaviti sradom….Toliko bar mozete …samo potvrdite na dugme ispod ..hvala vam i budite uvek uz nas.TV SERIJE 









Možete li biti ravnodušni gledati svaki dan serije i ne pomoći razvoju web stranice?Barem jednom godišnje donirati minimalnu količinu pomoći za naš rad.Budite zahvalni i donirajte ispod:




(Posjećeno 28 puta, 1 posjeta danas)

Related posts