Gennaio 25, 2021

Hrvati najčešće pokušavaju izvući novac od osiguranja kroz ozlijede vrataPretstavljamo vam novi sajt za serije ….. …danasnje.net

Nagađa se da je mlada Slovenka žrtvovala šaku zbog bankrota

Liječnici joj prišili ruku

Da stvar bude bizarnija, u tome joj je pomogao dečko, kojem se inače sudi i za ubojstvo bivše djevojke. On naravno tvrdi da ju ubio slučajno, dok je čistio pušku. Juliji Adlešič umjesto milijun i 200 tisuća eura sad prijeti četiri  i pol godina zatvora, a sud u Ljubljani presudu bi trebao donijeti u petak. Prevara osiguranja, doduše ne baš ovako nevjerojatnih, bilo je i u Hrvatskoj.

ulija Adlešič na sud u Ljubljani stigla je prekrivene ruke, jer lani ju je prepilila cirkularnom pilom. Tada je imala 21 godinu, tvrdi da se sve dogodilo dok je rezala drva. Uz nju na optuženičkoj klupi su njezin dečko Sebastian i njegovi roditelji. Tužiteljstvo misli da su se udružili kako bi prevarili osiguranje. Liječnici su Juliji prišili odrezani dio ruke, ali ona ju je držala u zamrzivaču, prijavila da nešto nije u redu, i tražila odštetu.

”Nijedan čovjek to ne može namjerno učiniti. To je mišljenje većine ili svih slovenskih liječnika”, izjavio je Boris Grobelnik, odvjetnik Julije Adlešič.

Ali vještaci misle da je rez previše gladak da bi se radilo o nesreći, njezin dečko Sebastian na internetu je guglao bioničke ruke, a 2018. su sklopili pet polica osiguranja.

”Za prvooptuženu sam predlagao četiri i pol godine zatvora”, rekao je tužitelj.

Lažna dokumentacija

Nagađa se da je Julija žrtvovala šaku zbog bankrota. Presuda će biti u petak, a obrana je već najavila žalbu. A kad smo već kod prevara, evo kako to izgleda u Hrvatskoj. Hrvati najčešće pokušavaju izvući novac od osiguranja kroz trzajne ozlijede vrata u prometnim nesrećama. Procjena osiguravateljskih kuća je da su takve ozlijede lažne u, čak, do 70 posto slučajeva.

Obično se tada sređuje lažna dokumentacija o težini ozlijede, objašnjavam nam Mihael Hribar, bivši direktor osiguravajućeg društva.

”To je već nešto što je dobilo i sudske epiloge gdje je postojao lanac ljudi, liječnici koji pišu dokumentaciju, policija koja piše lažni zapisnik da se dogodilo ono što se nije dogodilo pa liječnik piše ono za što zna da bi moglo rezultirati s nekim novcima kod osiguravajućih društava”, rekao je Hribar.

Četiri milijuna kuna za sudare s vlastitim rođacima, paljenje vlastitog automobila, namjerno izazivanje poplave, ubojstvo supružnika zbog životnog osiguranja – sve se to dogodilo u Hrvatskoj. A varali su i zastupnici osiguravateljskih kuća.

”Obilazili su onkološke odjele, sklapali police osiguranja, opet ne znajući da osiguravatelj zna da ste potpisali da ste zdravi, a iz liječničkog kartona s vidi da niste zdravi. Tu bi zastupnici skupljali provizije, zato što se polica sklapa na 15 godina, a zastupnik ima 40 do 50 posto provizije”, izjavio je Hribar.

Zato osiguravateljske kuće sve češće unajmljuju privatne istražitelje koji za njih provjeravaju pokušavaju li ih zbog odštete ljudi prevariti.

”Moram priznati da češće strane agencije traže provjere za radnike koji su radili u inozemstvu pa prijavili ozlijedu na radu, primaju premiju godišnju ili na mjesečnoj razini pa periodično provjeravaju radi li se zaista o ozlijedi koja smanjuje njihov obim kretanja ili imaju neki invaliditet”, kazao je privatni istražitelj Siniša Patačko.

U Americi je čovjek lažnom dokumentacijom pokušao uvjeriti osiguranje da mu je amputirana ruka, a imao je obje. Čovjek u New Yorku lažirao je utapanje. Procjenjuje se da prevare osiguranja u SAD-u vrijede oko 30 milijardi dolara godišnje.

Ucinite i vi nesto za nas.Godinama besplatno nudimo veliki izbor turskih serija.Nista nismo trazili od vas,Sada trazimo vasu pomoc!Da postanete nas subscriber na youtubeu dok ne dodzemo do 10000. Na taj nacin cemo i mi i vi biti zadovoljni i nastaviti sradom….Toliko bar mozete …samo potvrdite na dugme ispod ..hvala vam i budite uvek uz nas.TV SERIJE 

Možete li biti ravnodušni gledati svaki dan serije i ne pomoći razvoju web stranice?Barem jednom godišnje donirati minimalnu količinu pomoći za naš rad.Budite zahvalni i donirajte ispod:
(Posjećeno 24 puta, 1 posjeta danas)

Related posts