Dijaspora
Upozorenje
    1. Našu web-lokaciju financiramo oglašavanjem
    2. Pratite svaki oglas i pogledajte to što vaš zanima
    3. Naši sponzori omogućuju rad naših stranica, stoga nemojte blokirati reklame, već pažljivo pratite i otvarajte sve što stranica sadrži
    4. svako blokiranje bannera dovodi do gubitka sadržaja i necete moci gledati sve sto nudimo

    Počinje Splitski filmski festival

    Filmom redatelja Gregora Božiča u slovensko-talijanskoj koprodukciji ‘Priče iz šume kestena’ u četvrtak počinje 25. Splitski filmski festival, odnosno Međunarodni festival novog filma, koji će se održavati do 17. rujna u Ljetnom kinu Bačvice.

    Organizatori u srijedu najavljuju da okosnicu festivala i ove godine čini međunarodna konkurencija dugometražnih i kratkometražnih filmova iz koje se izdvajaju na Berlinaleu nagrađena tajvanska drama ‘RIZI’, koja se na engleskom zove ‘Days’ (redatelj Tsai Ming-liang) i dokumentarac ‘Land of my Father’ (redatelj Matthew J Koshmrl), koji na ekran donosi nerazriješenu traumu japanske okupacije Koreje i načina na koji se ona reflektirala na živote seljaka.

    – Iz popratnog programa se izdvaja dokumentarni film ‘Be Natural: The Untold Story of Alice Guy-Blache’ (redateljice Pamele B. Green) koji osvjetljava intrigantnu priču o zaboravljenoj prvoj ženskoj redateljici i producentici više od tisuću filmova, čija su postignuća bila do sada potpuno izbrisana iz dominantnog mačističkog povijesnog narativa. U povodu nedavne smrti Bekima Sejranovića u programu festivala je i film ‘Od Tokija do Morave’ (redatelja Moku Teraoka), čiji je središnji lik upravo Bekim – navodi se na službenim stranicama festivala.

    Publika će se na filmskim ekranima imati priliku družiti i s dvije omiljene splitske glumice. Marija Škaričić stiže na Bačvice u glavnoj ulozi švicarsko-hrvatskog filma ‘Mare’ (redateljica Andrea Štaka) u kojem utjelovljuje svu kompleksnost sredovječne dalmatinske žene, dok Ivana Roščić u slovensko-talijanskom filmu ‘Priče iz šume kestena’ vodi u sanjivu priču zaboravljene zajednice koja je nekoć živjela na granici Jugoslavije i Italije, dodaju organizatori.

    Najavljen je i online program festivala, koji nudi mogućnost prisustvovanja masterclassovima, među inima, američkog redatelja kratkih eksperimentalnih filmova Roberta Arnolda, novomedijskog umjetnika G.H. Hovagimyana, predavanju britanskog video umjetnika Georgea Barbera te američke redateljice Pamele B. Green.

    – Splitski filmski festival već 25 godina fokus stavlja na radove nastale u otklonu od vladajućih kanona filmske i video produkcije. Osim po izborima recentne svjetske i domaće produkcije publika festival pamti i po nizu retrospektiva, radionica, predavanja i prezentacija vodećih stručnjaka. Posebno se pamte, u svjetskim razmjerima jedinstvene, retrospektive Béle Tarra i Larsa von Triera, te brazilskog Cinema Novo i nepoznatog Orsona Wellesa, kao prva, do sada jedina, retrospektiva oca video arta Nam June Paika. Prvi je domaći filmski festival koji od početka promovira nove medije, a svojoj publici je omogućio i prvo drive in kino na ovim područjima, filmsku radionicu Béle Tarra te predavanje oca filmske avangarde Petera Kubelke – navodi se na stranicama festivala.

    Ucinite i vi nesto za nas.Godinama besplatno nudimo veliki izbor turskih serija.Nista nismo trazili od vas,Sada trazimo vasu pomoc!…Toliko bar mozete …pritiskom na tekst i postanite subscriber ..hvala vam i budite uvek uz nas.TV SERIJE 









    Posljednje ažuriranje Settembre 9, 2020 od strane admin

    (Posjećeno 44 puta, 1 posjeta danas)

    Related posts