Gennaio 19, 2021

Porsche dolazi u Hrvatsku

uplati preko paypal ili kartice!


Pretstavljamo vam novi sajt za serije ….. …danasnje.net

Iz Porschea i iz domaće IT tvrtke uvjereni su da će njihovo zajedničko djelovanje približiti Hrvatsku svjetskoj autoindustriji

Nakon Tesle, u Hrvatsku dolazi još jedan poznati proizvođač automobila – Porsche. Najavljeno je ulaganje od 10 milijuna eura i otvaranje novih radnih mjesta. Novu tvrtku u Zagrebu su otvorili u suradnji s domaćom IT tvrtkom Infinum koja iz godine u godinu bilježi sve veće uspjehe. Primarni zadatak im je dizajn i razvoj softwera za Porsheove proizvode.

Nisu tek obećanja

Njemački automobilski div Porsche u Hrvatsku će uložiti milijune, a u roku tri godine zaposlit će čak 100 ljudi. Kako bi se pokazalo da ovo nisu tek obećanja, u novoj tvrtci koju su osnovali s domaćom IT tvrtkom Infinum, već sada radi 15 IT stručnjaka, a do kraja godine trebalo bi ih biti 30.

”Počeli smo s transferom prvih timova koji će ovdje obavljati svoje zadaće. No, neće raditi na određenim automobilima jer ćemo se u prvom koraku koncentrirati na proizvode i usluge povezane s automobilima”, rekao je Stefan Zerweck, izvršni direktor Porsche Digitala.

U ne tako dalekoj budućnost, i to je u planu. No, za sada je naglasak na drugim stvarima, poput sigurnosti Porsheovih proizvoda i daljnjem razvoju tehnologija.

”Ideja je da smo više fokusirani na nekakva rješenja koja pomažu u kontroli kvalitete u proizvodnji, da pomoću umjetne inteligencije kontroliramo kako auti funkcioniraju i da ranije pokušamo detektirati neke kvarove. Drugi dio suradnje je fokusiran na korisničko iskustvo i e-prodaju dok će treći dio biti fokusiran na razvoj novih proizvoda koji će se plasirati na tržište”, izjavio je Nikola Kapraljević, direktor operativnih poslova u Infinumu.

Dobra suradnja

Nijemci su Infinum, koji sam zapošljava 250 radnika, odabrali zbog dobre suradnje koje već imaju s jednim Hrvatom – Rimcem, ali i zbog uspjeha koje Infinum ostvaruje u projektima izvan Hrvatske.

”Brzo smo zaključili da nas s Infimumom mnogo toga povezuje. Principi, vrijednosti, radne metode pa i kultura u našim timovima. Postalo nam je jasno da više možemo napraviti zajedno, nego sami”, kazao je Zerweck.

Iz Porschea i iz domaće IT tvrtke uvjereni su da će njihovo zajedničko djelovanje približiti Hrvatsku svjetskoj autoindustriji.

”Ova stvar je izuzetno važna za nas kao firmu, za Zagreb kao grad i za cijelu državu u cjelini. Pridonosimo razvoju cijelog društva i tehnološke scene u Zagrebu”, rekao je Matej Špoler, tehnički direktor Infinuma.

Ovakav razvoj situacije s pojavom Tesle, Porschea i daljnjim razvojem Rimca, danas je pozdravio i premijer Plenković koji je uvjeren da će svi ovi akteri privući i druge ulagače u Hrvatsku.

Ucinite i vi nesto za nas.Godinama besplatno nudimo veliki izbor turskih serija.Nista nismo trazili od vas,Sada trazimo vasu pomoc!Da postanete nas subscriber na youtubeu dok ne dodzemo do 10000. Na taj nacin cemo i mi i vi biti zadovoljni i nastaviti sradom….Toliko bar mozete …samo potvrdite na dugme ispod ..hvala vam i budite uvek uz nas.TV SERIJE 

(Posjećeno 22 puta, 1 posjeta danas)

Related posts