Dijaspora

Simptomi jesenskih alergija i kako se lijecitiPretstavljamo vam novi sajt za serije ….. …danasnje.net

Neke biljke nemaju pelud u proljeće, već u jesen. To je samo mali dio razloga zašto alergije vladaju i tijekom jeseni.

Ambrozija je najgora biljka kad su u pitanju alergije. Milijuni ljudi alergični su na njen pelud. Najgore razdoblje je sredina rujna, a vjetar pelud može raznijeti čak 1100 kilometara, piše tportal.

Manje poznati slični uzročnici alergija mogu biti suncokreti, neveni, štir, pelin, kadulja pa čak i obična trava. Štoviše, profesor kirurgije Matthew Ellison smatra da svaki korov može potaknuti simptome alergije.

Plijesan je također česti krivac za pojačane simptome alergije. Plijesan nastaje i širi se u vlažnim mjestima poput krova koji prokišnjava te cijevima. Plijesan može rasti na drvenim površinama, tapetama, tepisima, tkanini i suhozidu.

Plijesan također raste i na biljkama koje trunu, pa čišćenje vrta može uzrokovati pojačane simptome alergije. Stručnjaci alergičarima preporučaju nošenje maske kod takvih poslova.

Simptomi alergija najčešće su curenje i začepljenje nosa, iritacija u očima, kihanje, glavobolje i osipi.

Postoji nekoliko načina kako ublažiti posljedice alergije, a najbolje je izbjegavati izlaske kad je koncentracija peludi najveća. Stručnjaci također preporučaju obavezno tuširanje nakon izlaska.

Postoje razni antihistamini i sprejevi za nos koji ublažavaju tjelesnu reakciju na pelud. Još jedna opcija je ispiranje nosnica fiziološkom otopinom. Liječnici u težim slučajevima mogu preporučiti i injekcije.

Bilo kakvu terapiju najbolje je početi prije nego jesenske alergije zapravo počnu, početkom rujna. To bi trebalo ublažiti simptome jednom kad se pojave.

Ucinite i vi nesto za nas.Godinama besplatno nudimo veliki izbor turskih serija.Nista nismo trazili od vas,Sada trazimo vasu pomoc!Da postanete nas subscriber na youtubeu dok ne dodzemo do 10000. Na taj nacin cemo i mi i vi biti zadovoljni i nastaviti sradom….Toliko bar mozete …samo potvrdite na dugme ispod ..hvala vam i budite uvek uz nas.TV SERIJE 

Možete li biti ravnodušni gledati svaki dan serije i ne pomoći razvoju web stranice?Barem jednom godišnje donirati minimalnu količinu pomoći za naš rad.Budite zahvalni i donirajte ispod:(Posjećeno 45 puta, 1 posjeta danas)

Related posts