Nove preporuke za kinodvorane: Gledatelji bez maske samo kad jedu kokice i piju napitke

No u kino se zasigurno neće moći kao ranije. Svi posjetitelji morat će se pridržavati strogih epidemioloških mjera

‘Preporučuje se u svakom slučaju beskontaktno plaćanje, preporučuje se online kupovina ulaznica. S druge strane, ulaznice će se nuditi onako kako bude pružač usluge omogućio broj sjedala – u kinu mora biti i određeni razmak postignut’, rekla je za HRT-ovu emisiju Dobro jutro, Hrvatska dr. Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja HZJZ-a.

Taj razmak, dodala je, neće biti potreban za sve one koji zajedno dođu u kino, tj. kupe ulaznice. Stoga će primjerice roditelji s djetetom, djevojka i dečko, prijatelji – moći u kinu sjediti jedan do drugoga.

‘Preporučuje se isto tako, premda u mjerama ne piše, ali s obzirom na to da se maske moraju nositi u trgovačkim centrima te da se multiplexi nalaze u trgovačkim centrima – onda se preporučuje i nošenje maski, osim u onim okolnostima kada se jedu kokice, piju napitci’, rekla je Bubaš.

Dodala je da s obzirom na to da će se u tim okolnostima hrana prinositi prstima u usta, onda će onaj koji pruža uslugu nakon svake kino predstave dezinficirati sjedala i prostore koji se dodiruju rukama, odnosno sve površine koje se često dodiruju. U prostorima ispred same kinodvorane u kojima se nude hrana i piće, posjetitelji će se također morati pridržavati novih preporuka.

 

(Posjećeno 26 puta, 1 posjeta danas)

Related posts